Sveriges befolkning 2000

Sveriges Släktforskarförbunds nyaste hjälpmedel är databasen Sveriges befolkning 2000. Befolkningsdatabasen, som levereras på USB, innehåller alla som var folkbokförda i en svensk församling den 31 december 2000, nästan 8,9 miljoner personer.

Personerna redovisas med namn, födelsedatum, födelseförsamling eller land, boendeförsamling, civilstånd med datum och oftast adress. Materialet kommer från Försäkringskassans databaser (uttaget 2014). Befolkningsdatabasen kan användas för släktforskning i modern tid då kyrkobokföring saknas. Förutom sökning efter personer går det att även att söka på boende i samma fastighet eller på samma adress.

Sveriges Släktforskarförbund har tidigare gett ut databaserna Sveriges befolkning 1970 och Sveriges befolkning 1980. I samarbete med Riksarkivet har förbundet även tagit fram Sveriges befolkning 1890 och Sveriges befolkning 1900.

Släktforskarförbundet har planer på att ta fram fler befolkningsdatabaser, till exempel pågår ett registreringsprojekt av Sveriges befolkning 1940 tillsammans med Riksarkivet. Ideella registrerare arbetar också för fullt med en ny version av Sveriges dödbok, som ska släppas i höst.

Sveriges befolkning 2000 (USB)
Sveriges Släktforskarförbund
Utkom 2020
Systemkrav: Windows 7 eller senare