De fyra systrarna Nonnen på Liseberg var välkända i Göteborg under 1800-talets andra hälft. De bodde på det vackra säteriet i stadens utkant och spelade en viktig roll i stadens kulturliv. Inte minst Emily Nonnen var en välkommen gäst hos konstnärskollegor runt om i Norden.

I Systrarna på Liseberg tecknar deras brorsdotter Emily E. Nonnen ett porträtt av familjen som levde på marken där en av Nordens populäraste nöjesparker ligger idag. Här skildras en unik och spännande familj. Emily E. Nonnen hade dels självt umgåtts med sina fastrar under uppväxten, men hon hade också brev och anteckningar i sin ägo som gjorde det möjligt att skriva boken om systrarna på Liseberg.

Skildringen ger en initierad inblick i den bildade och borgerliga miljö som familjen levde i. Läsaren får även ögonblicksbilder av en tid som bland annat gjorde det möjligt för Emily Nonnen att starta Sveriges första ungdomstidning, Taltrasten.

Två av systrarna, Emily och Mary, levde kvar på Liseberg till sin ålders höst på tidigt 1900-tal. Därefter tog staden över området, som idag är en av Europas största nöjesparker. Systrarna på Liseberg är ett tidsdokument som ger en fin inramning till Göteborgs historia. Originalutgåvan av boken utkom 1922.

Emily E. Nonnen:
Systrarna på Liseberg. Anteckningar ur familjen Nonnens brev och dagböcker
Kabusa Böcker
Utkom i april 2008