Så hittar du det bästa lånet för din situation

När du behöver pengar kan personliga lån ge dig de extra pengar du behöver. Det kan handla om att samla skulder, täcka en plötslig kostnad för ett tandläkarbesök eller för att genomföra reparationer av hemmet.

Oavsett vad du ska använda ditt lån till bör du granska utbudet av lån och långivare för att hitta det som passar dig och din situation bäst. Här går vi därför igenom de olika steg du bör ta inför ditt val av lån – allt för att hjälpa dig hitta det lån som passar dig och din ekonomiska situation bäst.

Granska räntan…

Din eventuella ränta är vanligtvis den faktor som kommer att ha störst inflytande på hur mycket du betalar under tiden som lånet tas. Därför är målet såklart att låna pengar låg ränta. Räntan varierar beroende på långivaren, din nuvarande kredit och en mängd andra faktorer. Vissa långivare erbjuder fantastiska räntor och andra skyhöga. Ibland innebär låga räntor andra dåliga villkor men ibland är det ett tecken på ett utmärkt lån.

…men också andra avgifter

Precis som vi varit inne på innebär inte låga räntor alltid ett fantastiskt lån. Det finns andra faktorer som påverkar den totala kostnaden för lånet som också är viktigt att granska. Några lån har inga avgifter medan andra har ett flertal. Några tar avgifter vid själva ansökandet, några varje gång en utbetalning sker och några för sena betalningar. Var därför noggrann med att granska de “gömda” avgifterna innan du bestämmer dig.

Säkra dig om vilka krav som ställs på dig som låntagare

Ännu en viktig aspekt att ha i åtanke är att många långivare ställer krav på sina potentiella långivare. Det vill säga att de bland annat kikar på dina kreditpoäng för att kunna förutsäga hur sannolikt det är att du betalar tillbaka din skuld. Men också vilken inkomst du har för att avgöra om du tjänar tillräckligt med pengar för att återbetala lånet.

Jämför de lån och långivare som finns

När du identifierat vilket slags lån du är i behov av och vilka krav som ställs på dig kan du börja jämföra lån för att hitta det val som passar dig bäst. Ett tips är att använda dig av en pålitlig jämförelsetjänst. Genom en jämförelsetjänst för lån räcker det nämligen med att du fyller i ett ansökningsformulär. Då skickas din ansökan nämligen vidare till ett stort antal potentiella långivare och du kan i lugn och ro välja vilket lån som passar dig och din situation bäst!